Христови мъки
Увиснал на кръста, с последни сили се моли:
,,Боже, нека греховете им бъдат простени’’.
Венецът бодлив кръвта му изпива,
а небето крещи: ,,Божия кръв се пролива’’.
Закован на кръста като престъпник,
защото помагаше на всеки изгубил се пътник,
изцеряваше слепи, греховни и болни,
приемащ греховете им като свои.
Слънцето отнемаше му всяка капка живот,
челото му бе плувнало цялото в пот.
Изморен затвори очи и помоли отново
хората да вярват, да чуят Божието слово.
© Роси Кралева All rights reserved.