9 сент. 2007 г., 18:34

Хризантеми 

  Поэзия
572 1 10
Пак цъфнахте без много шум,
прекрасни, късни хризантеми.
Разбирам тихия ви бунт
срещу студа и срещу времето.

Какво от туй, че вън вали
и вятър есенен ви брули.
Навярно трудно е? Нали?
Но не тъгувате по юли.

Нали това е мъдростта,
с която на света живеете -
да цъфнете през есента,
когато другите не смеят.

© Валентина Шейтанова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??