31 янв. 2007 г., 21:15

И ако днес не мога..... 

  Поэзия
650 0 7

 

 

 

 

 

И ако днес не мога да те имам,

тръгвам си, напускам този свят,

мечтите и копнежите си вземам,

и спускам се във оня черен ад.

 

И ако днес не мога да те вкуся,

да отпия мед от жарките ти устни,

то няма тук какво да търся,

там, в тъмното отдолу ще се спусна.

 

И ако днес не мога с плам да те прегърна,

да почувствам ударите на сърцето,

то с воал жесток е по-добре да се загърна,

и с ноктите на мрака да си издера лицето.

 

И ако днес не мога върху ти морни длани да поставя,

да ти даря дори минутка сладка нежност,

то по-добре е всичко земно да оставя,

и да последвам съкрушителната неизбежност.

© Деян Димитров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??