19 февр. 2012 г., 08:40

И Дяволът дори е рогоносец... 

  Поэзия » Философская
648 0 2

И Дяволът дори е рогоносец...

 

Напразно за Голямата Рокада

си пратила задъхан вестоносец,

не ти се сърдя Скъпа, за рогата

щом Дяволът дори е рогоносец...

 

И панделки ти можеш да им  сложиш,

да ми внушиш, че много са красиви-

звънчетата по тях да  дрънкат, боже,

затрогващо и с коледни мотиви...

 

Доспехи и наградата това са

на битката загубил кръстоносец,

но ще ги нося аз като украса,

щом Дяволът дори е рогоносец...

 

От Любовта каквото ми замина

ще им привържа като знаменосец-

не ще се вайкам, няма да проклинам

щом Дяволът дори е рогоносец!..

 

А във нощта ще закача фенера

за да те търся, като факлоносец,

но как могъл бих аз да те намеря,

щом Дяволът дори е рогоносец.

 

Ще ги обвия и с листа от лавър,

подобно олимпийски венценосец.

Какво да правя?!.. Нищо, че съм мавър!..

... И Дяволът нали е рогоносец...

 

 д-р Коста Качев

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??