19 апр. 2021 г., 19:41

И го гледам отстрани 

  Поэзия
466 0 12

Стремя се да не преча на съдбата.
И никога не гледам в чуждата паница.
Смирено се преплитам със тълпата.
Сабя не сече преклонена главица.

Не пасвам в калъпа на всяка концепция.
Преструвам се, че вярвам на измислици.
И тайничко събирам си колекция
от "приятели" със титлата двуличници.

В навалицата съм безлична мисъл.
Днес не е модерно да си скромен.
Да даряваш човечност е липса на смисъл,
защото светът ни от алчност е болен.

Препълнени гуши се пукат кат гниди.
Аз още ти вярвам, а ти ме лъжи!
Съвестта си завивам в пашкул от обиди
и си кротувам, да не бия на очи.

© Бисерка Тодорова Все права защищены

Да си кретен е трайна диагноза,
но с изборно-свободен елемент.
Че с идиотия в прекалена доза,
приятелство разбива се в цимент.
Предателите трябва да се бият, ...
  499  15 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??