Да си кретен е трайна диагноза,
но с изборно-свободен елемент.
Че с идиотия в прекалена доза,
приятелство разбива се в цимент.
Предателите трябва да се бият,
със камъни и вили да се гонят.
Не чакай! Сами не се усещат тия!
Оставиш - ще си разиграват коня.
Затуй ако вместо приятел имаш ръб,
Недей да плачеш тъжно в самота!
Има закон "око за око и зъб за зъб"
Или "кретен ли е - изтупай му прахта".
Ако те прецакват без причина
Недей обръща другата страна,
Че тъй само в детската градина
Учат още (жалко!) малките деца.
Животът не е песен, не е плавен,
но не бива да е и побой безкраен
Животът е онуй, което правим,
докато за рая тайно си мечтаем
Семейството човек не си избира,
Приятели обаче трябва да отсее.
Цел трябва винаги да се намира.
Ориста ни е една - ще се живее 🙃
© Бистра Стоименова Все права защищены