23 янв. 2024 г., 21:17

И кой каквото и да ти говори 

  Поэзия
248 7 14

Последваш ли ме – гледай да не видя,
бъди ми сянка. Вятър ми бъди.
Понякога горча, като обида,
понякога съм тази – отпреди.

Последваш ли ме – пътят ми е трънен,
издрани са ми голите бедра
Да ме облича някой там се пъне...
Последната ми риза се съдра.

Последваш ли ме – гледай да си този,
на аутодафето подал ръка.
Не обещавам ни звезди, ни рози,
лъжата няма как да изрека.

Последваш ли ме – канари, понори,
това те чака. Аз вървя без път...
И кой каквото и да ти говори,
раздялата съвсем не значи смърт.

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??