28 мая 2009 г., 07:21  

И рече Господ Бог 

  Поэзия » Другая
493 0 5

И рече Господ бог
сред тази пустош:
"Дарявам те, дете,
със грешно тяло.
Пази го, научи се
да го слушаш,
угаждай му, но без
да му приставаш!

Помни, че твойта
мисия е друга!
Изпращам те
да служиш като брънка
в "Световната
космическа задруга
на съществата,
носещи разсъдък".

Целта ти е
и ти да се развиеш,
и твоите деца да имат шанса
да стават по-добри
и по-щастливи,
по-отговорни,
докато израснат.

По пътя неминуемо
ще срещаш зли сили
или просто твойте
не ще достигнат
да преминеш брода.
Помни - не срещу тях
и не по хода им,

напряко е брегът,
до който можеш
да пренесеш духа си
да въздигнеш!
А ако паднеш възнак
в изнемога,
стори така, че другите 
да го достигнат!"

© Павлина Гатева Все права защищены

Публикувано във:

в-к Уикенд 4-10 март 2017

© e-Lit.info Сайт за литература, 2018

 

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??