8 мая 2022 г., 20:27  

И с вълците ще вия – по човешки 

  Поэзия » Философская
188 0 4

От шутове и пажове ми втръсна,
а принцовете лигави са все,
аз – дворцово да бъда вярно псе,
дори в дворец помията е мръсна.

 

От бледите до смърт придворни дами,
залети с литри мускусен парфюм,
си имам не едно, а две на ум,
че често с крак ме ритат. Участта ми,

 

съвсем е незавидна и си зная,
защо челото мъката бразди,
стар пес – в очите носещ две звезди,
в калта на двора тихо чакащ края.

 

Така и аз – поетът луд живея,
затворен сам – в колибка от слова,
душата ритнат – аз се отзова,
камбана да съм – пукналa би нея,

 

безмилостната, стадната ви ера,
с очи оловни жадни, ей ги на,
присмиват се, вменяват ми вина...
Дано покой и обич да намеря.

 

Ще метна нощи морни, дните псешки,
ще бродя друм след, друм – нашир и длъж,
ще пея сам под пролетния дъжд
и с вълците ще вия – по човешки...


 

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??