През болката и всички земни пъкли,
и през бедите, смъртнико, помни,
че подир Адове, сълзи и мъки,
на път към теб са по-добрите дни!
Тръгни веднъж! По пътя си нагоре
ще срещаш смелост и ще срещаш страх.
Вярвай на всичко, 'дето ти говоря,
че него аз самата изживях -
всяка усмивка в тоя свят си струва
изплаканата след нея сълза,
всяко падение пък после пророкува
реализиране на някоя мечта!
Светът устроен тъй е - чист и грешен,
неизменим до болка кръговрат,
щом си щастлив и всичко ти е лесно,
настъпва после винаги обрат...
И някак ти след него съкрушен си...
(не съм те виждала усмихнат от години)
Ела да ти прошепна на ушенце:
"Щастлив бъди! И болката ще мине!"
© Любимата Все права защищены