Тази щедрост не ми я хвалете
дето сутрин раздава блага –
от трохи на среднощни банкети
и очаква поклон след това!
Сляпа вяра – не ми я хвалете,
без морал, със студено сърце!
Тъмни сделки крои с бесовете
и възпява безброй богове!
И ви моля, не ми го хвалете,
онзи, дето бездушен стои!
Търси гръмки похвали от всеки,
а животът си мери с пари!
© Руми Все права защищены