11 мар. 2010 г., 13:11

Идилично 

  Поэзия » Другая
381 0 0
Щом по родното градче
мъка ме обхване,
все си спомням за площада
пред градската баня.

Булки румени излизат -
чак изпускат пара,
а насреща
ги посреща
с викове пазара:

- Яяяябулки цървени ! - първи
виква ябълкарят.

- Сееемитииииитопли! - после
виква баничарят.

- Червен кормииит, червен кормииит! -
трети вик надава.

- Пууукълките бели! - който
пуканки продава.

И макар пари да нямат
и да не купуват,
всички мило се усмихват
на което чуват.

А навред покой се ръси -
мир без престъпления.
Няма нито земетръси,
нито наводнения!

 

© Ангел Чортов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??