21 дек. 2007 г., 06:54

Идва Коледа 

  Поэзия » Другая
1127 0 28
 

Идва Коледа! Милост за  живите,

останали само с едното достойнство.

Идва Коледа! Търсят ли милост

онези, които нямат нищо. И злоба

 

дори не вирее във техните сънища.

Идва Коледа! Раздайте трошиците

от надежда, любов, милосърдие.

Нахранете бездомните птици!

 

Идва Коледа! Бог е навсякъде...

И у всеки от нас е посял доброта.

Потърсете я! И може би някога

ще се върне при вас топлината.

 

Всяка капка любов умножена

ще се върне отново обратно,

щом в душата ви стане студено

и надеждата сетна угасне...

© Дочка Василева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??