29 мая 2008 г., 23:05

Играта 

  Поэзия
583 0 1

ИГРАТА


Неспирна жива въртележка,

две усмихнати лица.

Нощта над тях е тъй далечна

и e пълна с звезден цвят.

 


Хартиените ангели играят,

сключили ръце над тях.

Малки дяволчета ножици протягат

магията да развалят.

 


А куклите запяват в хор,

безспирната беззвучна песен.

Липсва им, ах, липсва им това,

наречено от хората живот.

 


И когата младата девойка

пристъпва с черната торба,

играчките една след друга падат

в бездната на нейната душа.

 


За нея те са просто безполезни

кукли с изрисувани лица.

Какво ще ú помогнат те в играта грозна,

рулетка на реалността?

 


И сълзи невидими прокапват,

мокрят възела на възрастта.

Радваха детето те, но нейсе,

безславно свършва тяхната игра.

 

© Габи Кожухарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • изключително права си възрастта е един възел който все повече и повече се заплита, и жалко че няма да го видим разплетен
Предложения
: ??:??