7 июн. 2017 г., 13:11  

Игри 

  Поэзия » Любовная, Юмористическая, Пейзажная, Философская
799 5 18

на Хубавата Елена

 

Хубава била Елена –

всеки днес го знай.

Може би с очи зелени

е пленила Менелай?

 

Може би с походка лека

и със нежен глас,

тя е вдъхновила боговете

със неземна страст?

 

И когато този Парис 

я погледнал в  миг,

той съветите забравил

на троянския елит.

 

Колко струва на Елада,

че да влезе в бой

за жена красива, млада

и от царски сой?

 

Кой да вземе и предвиди,

че за хубава жена

толкова царе ще водят

нескончаема война?

 

За жена ли, за петрол ли –

всичко е пари.

Времето припомня ролите

в старите игри...

© Стойчо Станев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??