28 нояб. 2009 г., 18:15

Илюзии 

  Поэзия
378 0 0

Усмивка, трепет, светлина -

безметежно, щастие реално,

но тлее мъничко тъга

по нещо липсващо, потайно.

 

Ден минава, после два,

бавно сянката нараства.

Осъзната, мисълта едва

съмнение злокобно ражда.

 

А съзнанието подло,

в миг открило празнина,

обрисува всичко ярко

с логични краски в тъмнина.

 

Безвремието свършва рязко,

без път обратен и следа.

От страх погубено, тъй жалко

се превръща в самота.

 

Неусетно е настъпил край,

изваян от илюзии нежно.

Зове сърцето дните свидни,

но от гордост

                        заглушено е небрежно.

 

© Мартина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??