26 нояб. 2011 г., 20:09

Илюзия 

  Поэзия
438 0 7

 

 

Илюзия

 

Очите ми светят.

Красива илюзия.

Във мрака потраква насън колело.

Шарена черга,

застлана със дюли.

Бели коне - един със седло.

 

И яхнал обратите, вятърът свири -

пълни очите с прах и сълзи.

Прах и копита, оставящи диря.

Куче без крак скимти и пълзи.

 

Перести облаци дъжд боядисва.

Пръстите лепнат в синя печал.

Малко момиченце рисува на лист

първа целувка,

рози

и кал.

 

Слънцето плаче

или е заспало,

когато е нощ във мойта пол`вина.

Бели кончета - мойто одеяло.

Малко момченце рисува картина... 

 

 

 

© Надежда Маринова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??