20 февр. 2011 г., 22:28

Има ли полза.. 

  Поэзия » Философская
646 0 3

Доверяваме се безпочвено,
принудени от любовта,
заслепени и сложили розовите очила.
Не преценяваме адекватно каква е реалността
и после в пъти страдаме заради това.
Излъгани, търсим причина,
изпитваме вина,
но истината е само една.
Човек използва другите за своя собствена изгода!!!
Мислено се надяваме да не е така,
но всеки следващ път ни доказва тази теза.
Вярващи, наивни, търсим любовта,
но намерим ли я... не я искаме сега.
Нараняваме, объркваме и залъгваме своите и чуждите сърца,
но докато имаме полза...
винаги ще е така!!!

© Елена Борисова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??