Казвах си: " А може би не бива
мен изцяло тя да завладее. "
Но я има в моя ден красива
и в съня ми с негата светлее.
Разумът безсилен е, не смее
съпротива твърда да окаже,
че душата искреност лелее
и не ще се от любов откаже.
Устремената мечта ще смаже
страхове, съмнения и грях,
и стените тиранични даже
с вяра ще превърне в жалка прах.
Има я... и зная, ще я има -
Музата - добрата ми любима.
© Асенчо Грудев Все права защищены