11 нояб. 2008 г., 18:53

Импресия 

  Поэзия » Любовная
650 0 11

  
Нежен сняг осребри вечерта,
а фонтанът отдавна е мъртъв.
Меки стъпки, като ек на далечна вода.
Разминаване първо.
Ей, момиче, как стана така,
че запя зимна песен фонтанът?
Речен дух ли е чакал да му бъдеш жена
след едно разминаване първо?

И гневът му сега е планински поток.

Ще ловя ли във него пъстърва?

© Александър Белчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??