ИНФОАГЕНЦИА ЕЖеКа
(Една жена каза)
Днес заработи и прогърмя
на всеки час по новина
на половинка даже и две.
Който чул - чул! Който не - не!
Давай! Кога добре, кога - зле!
I новина
Днес във гората стана промяна
без съпротива и без измяна.
Дъртата, хитра Лисица
от днес е вече Лъвица!
Всеки добре е да знае,
та после да не реве и да се кае!
II новина
От днес Държавата ще се раздържавява
всеки да знае и да се надява:
всеки може да получи по парче,
за някои - дори и по две
от "бялата мека погача"
стига да може "да скача"!(следва продължение)
III новина
От ден на ден живеем по-добре.
Можем да се храним по веднъж на ден поне.
Днес ще има "безплатна" чорбица
всеки да си носи лъжица и паница!
© Мария Никленова Все права защищены
Мисля, че нейните най-хубави стихотворения са "Ако" и "Къде си . . .", ако не сте ги чели . . .