19 февр. 2012 г., 15:58

Ироничен трилър 

  Поэзия » Юмористическая
598 0 1

Ироничен трилър

 

Денят ми се мръщи!

В кого е вината!

В „любимата” тъща

или у жената?

В намусена бабка

пред мен на гишето

или че да папка

отказва детето?

Навярно е в пича,

чиято мадама

след другиго тича,

а той е във драма

или в темерута,

наречен „комшия”,

с походка надута

и „Лада Сергия”?

А с тока онази,

която в тролея

крака ми прегази  ̶

дали ще е в нея?

Не! Най ме ядоса

в кафето оная,

когато с подноса

ме цапна накрая!

С будилника почна

денят да се свъсва  ̶

той, сякаш нарочно,

съня ми прекъсва!

Я, чакайте малко!

Да търсим вината

у други е жалко!

Че аз от кревата

съм още нацупен!

По тези причини

ще бъда захлюпен

и мрачен с години!

Та, значи, виновник

за лошата карма

е...

 

      ...оня часовник

с проклета аларма!

 

© Марин Цанков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??