Не допускай тъмнина
В душата ти да се излива
Не допускай мъгла
По лицето ти да полепва
Не допускай тъга
Очите ти да разплаква
Не допускай студенина
Тялото ти да вледенява…
Но понякога е страшно
От мрака боли
Помоли се само
И слънцето погледни!
Истини в светлото търси
И искай своят блясък!
Искай твоето слънце
Да си е твое!
© Ирена Дочева Все права защищены