22 авг. 2010 г., 20:16

Искам 

  Поэзия » Любовная
584 0 5

Искам много любов -

да вали като дъжд, да не спира.

Нека нейният зов

да превърне душата ми в лира.

 

Искам много любов -

като слънце над мене да свети.

С ритъм страстен и нов

да превърне сърцето ми в цвете.

 

Искам много любов -

като  вик , като грях , като вечност,

като тих благослов,

като липсваща дълго човечност.

 

Искам толкова много любов -

да потъна във нея без мисъл,

като ангелски нежен покров,

като едничкия смисъл,

 

който още на тая Земя

ме държи и ми дава надежда.

...................................................

Много ли искам? Ти май онемя.

Тръгвай... и назад не поглеждай!

 

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??