7 дек. 2018 г., 22:21

Искам 

  Поэзия » Для детей
841 0 2

Искам
(Коледна песен за деца)
Автор – Величка Николова – Литатру1

Зъзнат в туите сиви врабчета,
звънка снежната буря навън.
Котараци по хорски мазета
дебнат мишки – не ги хваща сън.

Припев::
Дзън, дзън, дзън,
звън, звън, звън.
Звънка снежната буря навън.

Мама вече замеси погача,
а коминът изприда памук.
Във нощвите ни втасва колаче.
Дядо Коледа идва натук.

Припев::
Дзън, дзън, дзън,
звън, звън, звън.
Дядо Коледа идва натук.

Знам, че лоша бях цяла година:
пакостих и не слушах – напук,
но сега съм голяма бамбина –
цели седем… навърших до тук.

Припев::
Дзън, дзън, дзън,
звън, звън, звън.
Цели седем навърших до тук.

Обещавам да бъда послушна.
Да решавам задачи сама.
Дядо Коледа – чувам, че шушна
с бързоходната своя шейна.

Припев::
Дзън, дзън, дзън,
звън, звън, звън.
С бързоходната своя шейна.

Нека има в шейната голяма
и за мене - подарък един:
- Да е пълен със здраве за мама
и за баба, и татко – любим!

(2 пъти) Припев:
Дзън, дзън, дзън,
звън, звън, звън,
Много здраве в дома ми любим.

Литатру

© Величка Богданова - Литатру Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Коледна песен »

11 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??