4 мая 2020 г., 08:06

Искам 

  Поэзия » Оды и поэмы, Другая
1009 0 1


Искам, аз да бъда едно цяло,
не просто образ огледален,
искам да не печеля или губя,
един да съм, за това жадувам...

 

Искам врата вярна в мрака да открия,
грешните посоки, решения да изтрия,
кръвта пулсира, движи се, изсъхва,
аз търся ли търся, не е ли вече късно?

 

Понякога вали, студено е в душата,
искам да се стопля, да намеря светлината,
искам да прогледна, тъмата да пробия,
все още аз копнея, същността си да не крия...

 

Николай Цветинов (Meddle), 2007

Между Демони и Божества (VI)

© Николай Цветинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Никога не е късно за нещо (носещо развитие), напротив дори е твърде рано за нищо (неносещо развитие). Поздрави!
Предложения
: ??:??