ИСКАМ ДА МОГА
Аз искам да река поне веднъж:
„Обичам те!“ –
без оправдания,
без обяснения,
без извинения;
да мога
без очаквания,
без притеснения,
без срам и без вина,
и искрено, и нежно да го кажа;
аз искам да обичам без причина
и без принуда и усилие,
и смисъл, и ритъм,
и рима…
аз искам да обичам заради това че…,
но не!, без „заради това че“,
аз нямам нужда от причина,
но всъщност не!,
по-скоро ми се иска
да нямам нужда от причина!...
© Раммадан Л.К. Все права защищены