20 сент. 2014 г., 10:01

Искам да поспра в тъмата 

  Поэзия
408 0 0

Искам да поспра в тъмата

под клоните на явора зелен,

да се сгуша в топъл вятър,

в сънния покой стаен.

 

Искам да прегърна тишината,

нощния копнеж на пролетта,

да потрепне птица във листата

с порива на песента.

 

Искам да намеря спомен лунен

сред тревите, шепнещи слова,

и по стъпките на мрак събуден

да си тръгна бавно след това...

 

Живка Юрукова

 

 

© Живка Юрукова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??