Искам да поспра в тъмата
под клоните на явора зелен,
да се сгуша в топъл вятър,
в сънния покой стаен.
Искам да прегърна тишината,
нощния копнеж на пролетта,
да потрепне птица във листата
с порива на песента.
Искам да намеря спомен лунен
сред тревите, шепнещи слова,
и по стъпките на мрак събуден
да си тръгна бавно след това...
Живка Юрукова
© Живка Юрукова Todos los derechos reservados