31 мар. 2014 г., 00:53

Искам обич 

  Поэзия » Любовная
550 0 4

ИСКАМ  ОБИЧ

 

Аз не търся такава стряха и дом,

не искам да живея в уж безплатна квартира,

искам да срещна и въздишка, и стон,

и сърце, което от обич за мене примира.

 

Косите ми са посипани със сняг

и дълбоки преспи той във тях дори е направил,

но очите ми жадни все питат: "Как,

нима бог любовта сал за младите е оставил? "

 

Когато есенен вятър веч завей,

ще потърсиш заслон някъде и ти да се скриеш,

искаш кротка топлина теб да те сгрей,

до себе си две мили очи добри да откриеш.

 

Когато зимен студ с бури и хали зли

хората по домовете им бърза да прогони,

искаш си и ти за студените дни

близък да има до теб, не милиони.

 

Пари се печелят, имоти рушат,

едничка сал обич човешка во веки остава.

Хубаво е кога двама се сдружат -

не ги плашат нито студове, ни огнена лава.

© Анка Келешева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??