1 февр. 2012 г., 11:13  

Искам си живота обратно 

  Поэзия
1152 0 0

ИСКАМ СИ ЖИВОТА ОБРАТНО                                        

 

Моля, върнете ми живота обратно,

за да го изживея, както искам аз!

Ще благодаря за това стократно

и ще ви пея Алилуя в екстаз.

 

Старите грешки няма да правя,

обещавам да бъда коренно различен!

Поуката от всичко няма да забравя,

към всичко ще бъда аз безличен.

 

Егоист трябва да си, за да живееш,

чувства на никого да не отдаваш.

Всичко това трябва да го проумееш

и въпроса „Защо” да не си задаваш.

 

Усмихвай се наляво и надясно,

да не си този, който e натясно!

В обвързаност не се задължавай,

времето за отговори удължавай!

 

Плачи с тези, които плачат,

тогава даже и те ще те тачат!

Смей се с тези, които те осмеят,

чаша с вино веднага ще ти долеят!

 

Само себе си вече ще обичам,

след никого повече няма да тичам.

Шут трябва да стана, за да живея,

гореспоменатото най-после да проумея!

© Маестро Митко Хаджиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??