Искам Теб
Да продължа или да се откажа, това е моята задача,
да присвия очи и да замълча, и обърнат назад да крача,
може би е трудно да се реша, а дори и малко да поплача,
може би исках ти любовта, а сега ти си с брадвата палача,
дали надежда малка ме крепеше щастието с теб да споделим,
дали отвътре всичко ме гореше по пътя дълъг ние да вървим,
любов ли бе това за нас, или опиянени като на шега,
край ли бе до този час краят на нашата съдба,
за твоите устни жарки жадувах страстно всеки миг
и в срещите ни малки чувствах се дори велик,
тръгвам и пак се връщам, наполовина съм сега разсечен,
от теб погледa извръщам, може би така съм бил обречен.
Димитър Димитров
© Димитър Дмитров Все права защищены