28 нояб. 2008 г., 21:01

Искаш ли ме 

  Поэзия
910 0 3

Искаш ли ме -

днес - объркана и наранена,

утре - романтично вдъхновена?...

Искаш ли ме -

в часовете закачлива и щастлива,

или в миговете - мълчалива и свенлива?

Искаш ли ме всеки ден?

Искаш ли да знаеш повече за мен?

Искаш ли

сълзите ми да пиеш,

а после в нежността ми

да се скриеш?...

Искаш ли

да потъваш в тъмното на очите ми

и без да мислиш

да полетиш с мечтите ми?...

Искаш ли

да усетиш дивото в мен

и с любов да бъдеш победен?

Искаш ли ме -

мен, самата, не измислената,

не мечтата?...

 

Ти си толкова различен -

фин и нежен, "естетичен",

твоят свят е подреден -

намери ли място за мен?

 

Искаш ли ме... още?!

© Ани Атанасова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Стих. е прекрасно, завладяващо и ... много изтинско, живо!Поздравления!
  • Добре дошла сред нас, Ани!
    Стихчето е прелестно! Силно!
    Браво! Поздравления!
  • Здравей, Ани! Сега те открих. Пишеш хубаво. Добре дошла!
Предложения
: ??:??