15 янв. 2023 г., 12:45

Искра 

  Поэзия » Другая
551 1 0

Заобиколен съм от скверненост и лъжи,

И влияят ми, отдалечавам се и ми тежи.

И всяка молитва прошепната в мрака

Е като воят на вълка далече в гората.

И сега като разполагам с повече време 

Ще унищожа това, което ме отдалечава от Тебе.

Вкопчвам се в детайли, искам Твойто одобрение,

Сбивам се със себе си, а Ти чакаш обяснение.

О, не съм сигурен къде да нанеса щета?

Искам да Ти се докажа като независим от света.

Нека дълговете си с меч на устата платя,

Господи, дай ми искра и ще запламтя!

О, Святий Душе, гори ярко в мен!

Изгори мръсотията, на която съм в плен!

 

© Хрьсто Глоговьскъ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??