20 окт. 2009 г., 12:38

Искра 

  Поэзия » Другая
956 0 3

Догаря цигарата самотно в пепелника, 

пламъкът заглъхва, потушен от сълзите, 

остава само една-единствена искра, 

чезне бавно и изгаря... 

 

Приближава краят... 

 

Трепери тялото, тресе се 

и търси някаква опора, 

но след време се пречупи от умора. 

Животът стана така далечен, 

а човекът - глух за всяка песен. 

 

Мъртва тишина обгърна душата, 

скри се зората и нахлу тъмнината. 

Болезнено бе вече да диша, 

пагубно за сърцето да мечтае. 

 

Можеше само да ридае... 

Отрони се най-тъжната сълза 

и погълна лакомо последната искра. 

Но човека не видя. 

 

Остана само пепелта...

© Елена Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??