8 апр. 2015 г., 12:39

Искра е нужна 

  Поэзия » Философская
464 0 6



Навън угасват всички светлини.

Прозорецът е призрачно ветрило.

Зад него крие своите очи

на тъмното безличното чернило.

 

Градът изстива, мокър от дъжда.

Искра е нужна, огън да разпали!

Една свещица с восъчна душа

припламва в мрака! Кой ли я запали?!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??