2 февр. 2010 г., 09:12

Истина 

  Поэзия
779 0 5

Истина

Колко пъти търсил си истината,
търсиш я, но не където трябва!
Търсиш я в групата от хора,
куп познати имаш и това те радва!
Дали са лека купчинка пера,
или тежаща на врата ти брадва!

Не си сам, когато си в бара,
не си сам и когато черпиш,
а защо си сам, когато страдаш,
защо няма с кого мъката си да изпиеш?

Фалш, добре изрепетирана комедия,
смях и песни, танци и веселие,
но там, в личната трагедия,
там твой спътник е 1 - самотното число!

Винаги е по-лесно да поздравяваш,
никой не обича да споделя тъгата,
вместо себе си на всички да раздаваш,
търси истината в един, не във тълпата!

© Черната Далия Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??