30 сент. 2021 г., 19:24

Истината е свобода 

  Поэзия
475 1 2



Когато търсиш истина, не спирай.
Винаги минава се през смет.
Мръсното разбутвай, не събирай.
Дълбоко е. Желая ти късмет.

Истина на плитко не вирее.
Тежкото на дъното стои.
Има много цапане за нея,
дори понякога е свързано с сълзи.

Ако по средата спреш обаче,
то ръцете пак ще ти смърдят.
Краят е конкретната задача.
Гадости не бива да те спрат.

Стартът е заявка за финала,
а трасето - трудност към целта.
Истината винаги е цяла
и не се разлага от калта.

Важно е упорство за успеха.
Истините искат чистота.
Те изграждат смисъла в човека.
Смисълът пък, дава свобода.

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??