12 мая 2013 г., 16:36

История на странния генезис 

  Поэзия » Философская
972 0 3

 

Разказвам своята...

 

ИСТОРИЯ НА СТРАННИЯ ГЕНЕЗИС.

Отраснах с майка биолог.

Не съм докосвала поезия.

За Дядо Коледа или за Бог

не съм помисляла изобщо.

Представяте ми своята любов.

Нагон да казваме най-общо!

Пристигаш с възражение готов.

Свикнах да оборвам, но да не е лесно.

Те...  хората си вярват в чудеса...

Ще кажете, че нямала съм детство.

Ще кажете - лишена от душа.

Обаче чувствата не са ми чужди.

И колко дълго боря се с това,

а  все души ме  остра нужда

в стих или в палитра със боя,

да кажем обобщително - в изкуство

да се разлея и да  претворя

усещанията,  далечни от наука.

Май пораснах и се промених.

Не съм безбожен рационалист.

Но мисля, като гледам този лист...

Аз мога да изтрия моя стих!

... Поезия, картини, ако ме втрещите

с красиви, но фалшиви истини,

ако с илюзии безсмислени

 от здрав разсъдък ме лишите...

 

Отново ще съм рационалист!

И всичко ще се свежда до наука.

С цената на разкъсания лист

и няколко картини за боклука...

© Милена Джинкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??