14 июн. 2016 г., 15:24

Избори 

  Поэзия » Гражданская
429 0 1

                                                       Избори

 

 

Обаятелен вожд, аплодисменти, разкош в тишината идва и бури вещае.

Полъх на дъжд, на гмеж и на леш, тежко в мъглата безмълвно витае.

На гроздове трупат се гарвани, свраки, черни пълчища разнасящи вест.

Прегракнали храчат, задавено грачат, предричат победа в битка без чест.

 

Безобразни, раздърпани, пернатите твари, дращят с нокти и чукат със клюн.

Имидж блестящ с порой от похвали, изграждат с пера, журналя без сапун.

И ята черен мрак и мраз и глад, тегнат безстрастно над сивите хора.

И пилци рояк, сбират се пак, ще избират гарван най-црън сред събора.

© Александър Митков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??