4 мая 2013 г., 21:16

Избори в гората 

  Поэзия » Для детей
574 0 9

 

Важен горски ден настана!

Днес на горската поляна

избори ще има. Всички –

с обущета, по терлички,

даже босички – нататък

втурнаха се без остатък.

 

Кой Гора да управлява

предстои да се решава:

Ежко ли, че боцка много,

Зайо ли, че бързоног е,

Мечо ли, че силен най е,

Гарджо ли, че много знае,

Вълчо ли, че най-зъбат е...

Кой да оглави Гората?

 

Качества си има всеки,

но по горските пътеки –

и пернати, и космати –

нашичките кандидати

да одумват, брей, не спират.

В къщите им се навират,

как, да видят, подредени,

вътре как са натъкмени.

Кой къде с кого бил ходил,

кой обличал се по моди...

Без изобщо да ги жалят,

гледат само да ги калят. 

 

Първа в клюките е Лиса,

с новинки, че всички слиса:

Гарджо сирене крадял,

Мечо пък – редовно мед.

Зайо в храсталака спял,

с горски грижи уж зает.

Вълчо лаком бил за трима,

Ежко бил голяма драка...

С критика неустоима,

отговори без да чака,

после почна ги Глигана...

 

И каквато стана, стана.

Сред настъпилата врява

вече никой не повярва

на горките кандидати.

С нравите им запознат и

без да пусне бюлетина,

всеки вкъщи си замина.

 

Само слепият Къртичко

в избора се включи лично,

че така и не разбра,

истина или игра

беше всичко в този ден,

ден за избор отреден.

 

© Борко Бърборко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??