Посрещам изгрева
пурпурно-червен.
Разпуква се небето,
разтваря бавно своите врати -
красива жълта роза
на фона на морето разцъфва пред очите.
Държи ме в плен.
Разпуска огнени коси,
разпръсква хиляди лъчи.
Жари. Пясъкът краката боси пари,
скривам болката в солените води.
Слънцето играе с къдриците ми руси.
Лято е.
© Василка Ябанджиева Все права защищены
Весели празници! Бъди!!!