21 апр. 2007 г., 07:52

Изгрев 

  Поэзия
558 0 0
Изгревът - блести в очите.
Залезът - отстъпил място на звездите.
Искра, събудила сутринта,
пратила тиха светлина.

Изгрев и  залез - две прекрасни неща
и между тях винаги слънце и звезда,
и всяко носи своя светлина,
и всяко дава жива топлина.

Изгрев - омайващо изгарящ.
Залез - хипнотично омайващ.
Всеки, даряващ миг от тишина
и всеки, отнемащ миг от вечноста.

Залезът е вечерта,
за да е прекрасен
изгрева на сутринта.
21.04.2007   06:55  

© Иван Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??