Изгрев и залез
Изгрев и залез ̶ възход и падение,
доброто и злото, начало и край.
Както мнозина - и те в разделение
живеят в един поднебесен сарай.
За вечно враждуващи те са приети
от свят, ангажиран в издирване враг,
и само творецът в творба ще подсети,
че залезът може да бъде и драг,
че въпреки той да отвежда в тъмата,
не всички застават насреща ̶ против,
а има и поглед, отделно тълпата,
намиращ го някак по-скоро красив!
© Марин Цанков Все права защищены