29 авг. 2024 г., 10:31

Изгреви нови 

  Поэзия » Любовная
96 1 0

 

Изгревът, ето го! Пред нас се усмихва!
Мойта душа със твойта притихва.
Вълните шептят :"Ето, изгрява,
слънцето идва, живот да дарява!"

 

А устните сплетени блажено мечтаят,
за светлото утре, за ново начало...
Само боговете обаче си знаят
какви са съдбите на хората!

 

А въздишките тежки,
след раздяла нелека,
говорят за надежди и грешки,
някак красиви и някак човешки!...

 

Но ето го! Изгревът пак се усмихва!
С обещания нови, с нови награди!
Душата сякаш притихва,
вълшебството тук е сред есенни листопади!

© Добромир Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??