Обичам... мечтая за Рая!
Мразя... страхувам се от Ада!
Живота... отвеяно живея!
Смъртта... неизбежна ме чака!
Казват, че съм още млада,
не се залъгвам - остарявам.
Като пита бяла-блага,
низ път бавно се стопявам.
Човешка страст ненаситила,
в бедата - Бога извикала,
за всяко щастие - улеснение,
награда - блажено смирение.
Дяволът неотлъчно ме следва,
безкрайна празнота - напредва...
Тишина...
Пропаст...
Надежда...
И... лъч светлина...
Спасение...
Бог е Творец!
Човеци сме! Слаби творения...
© Фей Все права защищены