25 мар. 2019 г., 08:39

Изгубеният ключ 

  Поэзия » Свободный стих
512 5 7

По невидим слънчев лъч...

се спука - малко звездно

семенце - долетяло

от Всемира...!

Душата си обвива

в розови листенца

за да я закриля

и да я пази!

Звездно семенце,

дошло от толкова далече

и закодирало във себе си...

Вселенските послания!

Но ключа изгуби,

някъде по - пътя...

И сега не знае! Дали отново

пак ще го открие...

А капризите на вятъра -

постоянно се променят.

Ту тихо е - ту пък е отново

в окото на бурята...!

Крила разперва -

само в мислите...

тогава се завръща,

там навътре в себе си!

Където е приютило -

цялата Вселена!

И тогава стихва

в тишината размишлява

а незарасналите рани

с обич ги лекува...

Оглежда се в звездите!

А те с вълшебен прах орисват го...

Излез на вън! Не се страхувай!

От сенките на мрака...! Излез...

Не се страхувай!С любов

за теб наричаме...Сила! Смелост!

Издръжливост! Воля! Позитивни мисли...

И със много вяра и надежда... Повярвай...

Ще успееш - ключът изгубен

отново да намериш...

Невидим лъч се спуска

и докосва той душата...

листенца розови разтваря

във най - вълшебното

звездно измерение...

Наречено... Живот!

 

24.03.2019г

Катя

 

© Катя Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Антоан, благодаря ти за хубавите думи и коментар...
  • Младене, благодаря ти от сърце за хубавия коментар и пожелания!
    Георги, Елена, Ангелче и Рени,благодаря ви от сърце за хубавите думи!
  • Харесах го и аз, Кате!
  • Харесах!
  • Хубаво...
  • Виждал съм с очите си този звезден лъч и как се спуска в "звездното семенце". Красиво поетично описание на зараждането на живота поднасяш, Катя. Кулминиращо във финала! Честита пролет и много успешна седмица!
Предложения
: ??:??