11 февр. 2022 г., 10:31

Изкуствен свят 

  Поэзия
334 1 1


Фотошопирани жени,
излъскани мъже с силиконови бицепси.
Чат платформи "Намери си сродна душа"
Избираш си сърце и цвят - зелено, червено, синьо.
Някой любезен администратор ще определи твоята емоция-разстроен, влюбен, вбесен.
Получаваш романтика пречупена през призмата на някой турски сериал.
След това получаваш онлайн роза и прегръдка, а може и цял букет.
Сутринта пристига рисунка на чаша с ароматно кафе но е с късметче.
Излизаш и около теб
Пластмасови хора с изкуствени емоции.
Интелектуално надарени с статус от фейбук.
Старателно напудрени, близък образ до фотошопа на профилната снимка.
Емоционално наказани,
Логично не свързани.
Природно сбъркани - мъртво родени.
Изкуствено подплатени, приветстват безсмисленото си съществуване в изкуствения си свят.

© Боряна Ганчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • За мен това не е поезия, но ми хареса посланието ти. 🙂👍
Предложения
: ??:??