23 сент. 2011 г., 22:43

Излишният 

  Поэзия » Гражданская
522 0 6

 

 

 

 

                                               ИЗЛИШНИЯТ

 

                                        Доверчив съм - като куче.

                                         Озлобен съм – като пес.

                                        За мен -  няма вчера, утре.

                                        За мен - има само днес.

                                        Сам живея - за петаче,

                                         но пък любя - без пари.

                                        Слаб играч съм, но играя

                                        всички видове игри.

                                        Бягам, скитам без умора.

                                        Все без дом - живот на крак.

                                        В  улиците бързат хора,

                                        сякаш гонят някой враг.

                                        Може би - но рядко само,

                                         гледат ме с едни очи…

                                         Милост и утеха – там са.

                                         За мен – значи – ги боли.

                                         Спирам се, че идва влакът.

                                         Важен, надписът блести.

                                            Неон осветява мрака:

                                         - Огледай се и премини.

 

                                                                Wali (Виолета Томова)

 

© Виолета Томова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??