ИЗЛИШНИЯТ
Доверчив съм - като куче.
Озлобен съм – като пес.
За мен - няма вчера, утре.
За мен - има само днес.
Сам живея - за петаче,
но пък любя - без пари.
Слаб играч съм, но играя
всички видове игри.
Бягам, скитам без умора.
Все без дом - живот на крак.
В улиците бързат хора,
сякаш гонят някой враг.
Може би - но рядко само,
гледат ме с едни очи…
Милост и утеха – там са.
За мен – значи – ги боли.
Спирам се, че идва влакът.
Важен, надписът блести.
Неон осветява мрака:
- Огледай се и премини.
Wali (Виолета Томова)
© Виолета Томова All rights reserved.